TERVETULOA LA-LA! SHOPIN BLOGISIVULLE! LÖYDÄT TÄÄLTÄ UU-LA-LA!'N JA SWEET LA-LA!'N ESITTELYT, LINKIT SEKÄ UUSIMMAT KUULUMISET. SEIKKAILE SIVUILLAMME, TUTUSTU, IHASTU JA LIITY MUKAAN JUHLIMAAN KANSSAMME KIMALLUSTA JA HÖMPPÄÄ!

torstai 21. heinäkuuta 2011

Sweet La-la!'n makeimmat

Tämän kesän HÖMPPÄARVONTA on viimein suoritettu. Sweet La-la!'n arvonnassa pyysimme ystäviämme kertomaan parhaat kesäherkkunsa, ja osallistuneet tunnustivat meille toinen toistaan syntisempiä herkutuksia... Arvonnan voitti Päivi – onneksi olkoon! ”Parasta kesässä on luottokampaaja ja uusi kesätukka,” kertoo Päivi.

Kokosimme muutkin arvontaan osallistuneet kesävinkit resepteineen - jos et vielä ole onnistunut tälle kesälle saamaan bikineihin täytettä, niin näillä vinkeillä onnistut varmasti... ENJOY!

Janna: ”Suloisimpana herkkuna tarjoan Sweet La-Lan väelle kesäiset tunnelmahetket; pinkiksi maalatut varpaankynnet kaivautuneena lämpimään rantahiekkaan, tuore mansikka dipattuna sulaan suklaaseen, pörisevä pullea mehiläinen marjapensaan kimpussa, pehmeä suudelma hämärtyvässä illassa... Niistä on kesä tehty. ♥”

Satu: ”Kesäinen herkku on lasillinen poreilevaa samppanjaa ♥ Eipä tänä kesänä ole oikein ennättänyt makoisia jälkkäreitä tehdä, vaan tilaisuus kuin tilaisuus niin samppanja on poreillut lasissa. Auringonottoa Jyväskylässä (samppanjaa), Kuhmossa iltahämärän laskeutuessa (samppanjaa)... Kannatti roudata niitä hiki hatussa!”

Laura: ”tässä kesäihanuus kisaan: vadelmia ja valkosuklaata, nam!

Vadelmaleivokset lasissa (6 kpl)

Kääretorttupohja:
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria

Vadelmatäyte:
  • 5 dl vadelmia
  • 1 rkl sokeria

Valkosuklaatäyte:
  • 100 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • sitruunamelissan lehtiä

Sekoita kääretorttutaikinan kuiva-aineet pienessä kulhossa.
Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina nuolijalla kevyesti öljytylle leivinpaperille. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Pane leivinpaperi pöydälle, sirota siihen sokeria ja kumoa leivospohja paperille. Irrota pohjapaperi heti. Anna jäähtyä. Soseuta haarukalla 2 dl vadelmista ja makeuta sokerilla. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Varo, ettei suklaan joukkoon joudu yhtään vettä, jotta suklaa ei kokkaroidu.Pane tuorejuusto, suklaa ja sokerit kulhoon. Sekoita hyvin.Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja sekoita parissa erässä valkosuklaaseokseen. Kokoa leivokset. Tarvitset vain puolet kääretorttupohjasta, joten leikkaa levy puoliksi (ks. vihje). Ota pyöreällä muotilla tai lasilla kuusi kakkupalaa. Paloittele loput pieniksi paloiksi. Pane lasien tai jälkiruokamaljojen pohjalle pieniä leivospohjapaloja. Lusikoi päälle puolet vadelmasoseesta. Lisää vadelmia ja puolet valkosuklaaseoksesta. Aseta päälle kakkupalat, loput vadelmasoseesta, vadelmia ja loput valkosuklaaseoksesta. Koristele lopuilla vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä. Vihje: Käytä toinen puoli pohjasta mustikkaleivoksiin tai pakasta.”

(lähde: hs.fi)

Anna: ”Toistaiseksi herkuin herkku oli vaniljavaahto, johon oli sekoitettu mascarponejuustoa ja lemoncellossa marinoituja tuoreita kirsicoita :P”

Ninni: ”Syntisiin kesäillan unelmiin viettelevä pekaani-kinuski-suklaa-tartaletti!

Taikina:
150g vehnäjauhoja
6 rkl voita
55 g ruskeaa hienoasokeria
2 munankeltuaista

Siivilöi jauho kulhoon. Pilko voi kuutioiksi ja hiero sormin jauhon joukkoon. Lisää sokeri ja munankeltuaiset. Vaivaa notkeaksi taikinaksi. Kääri tuorekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia. Kauli taikina ja leikkaa ympyröitä ja vuoraa tartalettivuokien pohjat. Pistele pohjia haarukalla. Paista 200 asteessa 10-15 min tai kunnes ovat vaalean keltaisia. Jäähdytä ritilällä. Vinkki: Osta valmista murotaikinaa.. ;)

Täyte:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
oman maun mukaan pekaanipähkinöitä (voi käyttää muutakin pähkinää, esim. saksanpähkinää)
1 levy suklaata

Murskaa osa pähkinöistä (jätä muutama kokonainen koristeluun). Kuumenna sokeri ja kerma kunnes kiehuu. Alenna lämpö puoleen (1-6 asteikolla asteeseen 3) Keitä 10-15 min välillä sekoittaen. Kinuski on valmista, kun vesilasiin tipautettu pieni nokare jää kiinteäksi lasin pohjalle. Ripottele pekaanimurskaa tartalettien pohjalle, kaada kinuski päälle ja anna jäähtyä. Sitten paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Kaada suklaa kinuskin päälle. Käytä koristeluun kokonaisia pekaanipähkinöitä. Anna jäähtyä. Tarjoile.

Vinkki: koristeluun voi myös käyttää lisäksi tuoreita mansikoita, tuovat ihanaa raikkautta tähän makeaan herkkuun! :)”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...